Bruk menyen til venstre
Klikk på emne og finn øvelse.
Lett som
bare det !
Bildet er hentet fra sprueche-suche.de/
I disse dager er det mange spente 1. klassinger som skal begynne på skolen og lurer på hva som venter dem.
Det samme kan vel være tilfelle for mange lærere, som er spente på møtet med de små håpefulle. "Hva skal jeg gjøre? Hvordan skal jeg møte disse 1. klassingene? Hvordan skal jeg klare å lære dem å lese og skrive?" Nå vil nok dét gå bra. Men det kan være godt å få tips og råd med på veien.

Rundt i landet finnes det mange dyktige lærere som har masse erfaring med undervisning av de minste elevene. Heldigvis har en del av disse lærerne delt sine erfaringer og tips på nettet.

Vi har samlet en del av disse erfaringene og tipsene nedenunder:
Idéer og tips for 1. klasselærere
Maren LIe Malmo som driver nettsiden malimo.no, har spurt 1. klasselærere om hva de mener er viktige faglige, sosiale og praktiske ferdigheter som bør legges vekt på i 1. klasse.
Denne siden er laget av Lise Andersen som gir oss masse tips gjennom sine erfaringer med lese- og skriveopplæring, språkleker, om skriveglede, foreldresamarbeid.
NAFO - Nasjonalt Senter for Flerkulturell Opplæring er det lagt ut beskrivelse av et undervisningopplegg med samarbeid om å produsere og lese tekster i etterkant av felles opplevelser.
Denne nettsiden er laget av Anne Marte N. Sandnes, som er lærer ved en skole i Oslo.Hun jobber i 1. klasse og har delt en del tips, både som hun selv har erfart og som hun har fått av andre. Se også menyen for enda flere tips.
Runar Ragnarson Brataas er en engasjert lærer som har lagt ut mange fine idéer og tips til forskjellige sider ved det å ha 1. trinn. Organisering, matematikk-opplæring, stasjonsundervisning, tilpasset opplæring, leseopplæring, og mye mer er behørig dekket med mange praktiske tips.
Dette er en lærerblogg med masse innlegg med tips og idéer til forskjellige sider ved hverdagen i en 1. klasse.
Kontakt
Om oss
Bakgrunn
Copyright ©  Netteleven v/Olav Kåre Kløvning
Webdesign:  Olav Kåre Kløvning, Bergen 2012