Arkiv på Nettelevens MiniBlogg
Lenkesiden med ng/nk-ord er oppdatert

Tirsdag 12. juni 2018
Siden med lenker til ng- og nk-ord er det lenge siden vi har oppdatert. I forbindelse med at vi i klassen repeterer ng-ord har vi jaktet på flere sider i emnet. De vi fant har vi lagt til. Samtidig har vi rensket ut døde lenker.

Oppdatert side med v-lyden og spørreordene

Tirsdag 12. juni 2018
I samme slengen med ng/nk-ordene har vi også oppdatert lenkesiden med v-lyden og spørreordene. Dessverre er det ikke mange oppgaver vi finner på dette, men det som er har vi lenket. Om noen finner flere sider, er vi mottagelige for tips om slike lenker.

Brøksiden - Bedre organisering

Tirsdag 5. juni 2018
Brøksiden vår har inneholdt masse lenker til oppgaver, videoer, øvelser mm. Men disse har ikke vært organisert særlig godt. Nå har vi organisert lenkene bedre, og samlet dem under emner og overskrifter. Det gjør det forhåpentligvis lettere å finne fram. Besøk siden og se om dette ble bedre.
 

17. mai og feiringen av grunnlovsdagen nærmer seg
17. mai og feiringen av grunnlovsdagen nærmer seg

Søndag 12. mai 2018
17. mai nærmer seg igjen, og i skoler og barnehager rundt om i det ganske land er det mange som igjen forbereder seg til feiring av nasjonaldagen vår. Vi frisker opp 17.maisanger, lærer (mer) om bakgrunnen for 17. mai, lager norske flagg og annen 17.maipynt, øver på 17.maitaler, m.m.
Vi har her laget en samling med lenker til nettsider som kan være nyttige i forberdelsene til 17. mai.

En oversikt over læringsressurser

Fredag 4. mai 2018
På nettet finner vi et mylder av forskjellige læringsressurser og nettsider som tilbyr læringsressurser av forskjellig slag. Det er ikke lett å finne fram i alt dette, ialle fall ikke i en travel hverdag.
For en tid siden prøvde vi å lage en oversikt over hva som finnes og la den inn under fanen Aktuelle saker og temaer på forsiden vår. Men bildet og teksten på denne var kanskje litt forvirrende og lite informativ i forhold til hva vi prøvde å rette oppmerksomheten mot. Derfor prøver vi igjen.
Det finnes mange nyttige ressurser der ute. Veldig mye er gratis. Men noe kan man få tilgang til mot litt betaling. Vi finner en del vel verdt å undersøke, om man da er interessert i å investere litt, evt få det dekket av skolen eller investere i skoletilgang.
Om du går inn på lenken i overskriften her, vil du finne en oversikt over læringsressurser med 1) Gratis tilgang, uten registrering, 2) Gratis tilgang mot registrering og 3) Tilgang mot betaling. Se vår oversikt under denne

Øvingsark i matte under K5Learning

Fredag 4. mai 2018
På nettet finnes det, som vi også har vist før, mange sider med oppgaver til øving i ulike emner i matematikk. Her er mye som kan brukes som supplement i øvingen i emnene!
En av våre favoritter er K5Learning.com. Denne er stasjonert i British Columbia i Kanada. På denne siden ligger veldig mye øvingsark (worksheets) åpent og gratis tilgjengelig. På våre emnesider i matte har vi lenket til mange av disse ressursene. Om du går inn på lenken i overskriften her, vil du komme inn på Addisjonsiden. På høyre side finner du lenker til K5Learning sine ressurser med øvingsark i addisjon på forskjellige nivå.
Under de fleste emnene under Tall-fanen på Mattesiden vår, vil det ligge lenker til disse K5Learning sine øvingsarkressurser i emnene. 

Norske dialekter

Tirsdag 1. mai 2018
Norske dialekter er en naturlig og selvfølgelig del av språket vårt. Dette gjelspeiler seg også i K06, hvor emnet ligger i kompetansemål under Språk og kultur både etter 2., 4., 7. og 10. årsrtrinn.
Vi har begynt å samle lenker til stoff, videoer, lydeksempler og oppgaver på nettet til dette emnet.

Overgang til sikker tilkobling på netteleven.no

29. april 2018
Nå har vi endelig fått grønn lås med https:// i adressen vår. Det vil si at der nå er installert SSL-sertifikat med sikker (kryptert) tilkobling på siden. Det betyr bl.a at det vil være sikrere å bruke siden, og bl.a. være en beskyttelse om dere f.eks. gjør kjøp gjennom nettbutikken på netteleven.no 
I FORBINDELSE MED OVERGANGEN TIL SIKKER TILKOBLNG HADDE VI EN STUND SØNDAG KVELD PROBLEMER MED VISNING AV NETTSIDEN. VI BEKLAGER DETTE.

Enkle tekster for tilpasset lesetrening

28. april 2018
Etter hvert som elevene kommer lenger opp i klassene kan det være vanskelig å finne enklere og tilpassete tekster. På ordriket.no sine Lærerressurser ligger det massevis med små, enkle tekster som kan brukes som tilpasning til elever som trenger det. Slike tekster kan også brukes som eksempel- eller modelltekster for trening av lese- og læringsstrategier. Dette har vi gode erfaringer med i egen klasse.
I lenkene til ordriket.no kan du  her gå inn på aktuelt trinn og finne tekster. På sidene med disse forenklete tekstene ligger det også andre oppgaver, f.eks til grammatiskk, ordklasser, skjemaer for setningsanalyse, skriving, elevvurdering mm. Undersøk her om det  finnes noe du kan bruke.

Kontakt
Om oss
Bakgrunn
Copyright ©  Netteleven v/Olav Kåre Kløvning
Webdesign:  Olav Kåre Kløvning, Bergen 2012