Arkiv på Nettelevens MiniBlogg
Sikker tilkobling på netteleven.no

29. april 2018
VI BEKLAGER PROBLEMER MED VISNING AV NETTSIDEN EN STUND SØNDAG KVELD I FORBINDELSE MED OVERGANG TIL SIKKER TILKOBLING!
Men nå har vi altså endelig fått grønn lås med https:// i adressen vår. Det vil si at der nå er installert SSL-sertifikat med sikker (kryptert) tilkobling på siden. Det betyr bl.a at det vil være sikrere å bruke siden, og f.eks gjøre kjøp gjennom nettbutikken på netteleven.no tryggere.

Enkle tekster for tilpasset lesetrening

28. april 2018
Etter hvert som elevene kommer lenger opp i klassene kan det være vanskelig å finne enklere og tilpassete tekster. På ordriket.no sine Lærerressurser ligger det massevis med små, enkle tekster som kan brukes som tilpasning til elever som trenger det. Slike tekster kan også brukes som eksempel- eller modelltekster for trening av lese- og læringsstrategier. Dette har vi gode erfaringer med i egen klasse.
I lenkene til ordriket.no kan du  her gå inn på aktuelt trinn og finne tekster. På sidene med disse forenklete tekstene ligger det også andre oppgaver, f.eks til grammatiskk, ordklasser, skjemaer for setningsanalyse, skriving, elevvurdering mm. Undersøk her om det  finnes noe du kan bruke.

Tankekart

28. april 2018
I løpet av et skoleår blir det jobbet mye med lese- og læringsstrategier. Skolebøkene har ofte gode forklaringer, eksempler og oppgaver med dette. Men det er ikke alltid dette er nok eller tilstrekkelig. Vi har lett på nettet for å finne stoff.... I det siste har vi særlig jobbet med tankekart. Så vi begynner der! Under denne siden har vi samlet det aktuelle vi fant. Etter hvert vil vi utvide denne siden til å omfatte også lenker til andre ressurser på lese- og læringsstrategier.

Blogg på Netteleven

8. april 2018
Nå starter vi MiniBlogg! På Netteleven legger vi stadig inn nye lenker, emnesider og "nyheter". For å informere om disse oppdateringene velger vi nå å lage en slik blogg. Gjennom denne vil det forhåpentligvis bli lettere å finne fram i det som ligger på nettsiden. Under hver bloggpost vil det også være mulig å legge inn kommentarer, tilbakemeldinger, ros og ris, o.l. Slik kan dere der ute som bruker Netteleven være med på å gjøre den enda bedre, og forme lenkesidene i fag og emner. Vi kan også gjøre dem personlig tilpasset for klasser og elevgrupper så langt dette er mulig.

Bronse- og jernalderen

17. april 2018
Vår klasse jobber for tiden med Bronsealderen. I Gaia 4, som vi bruker, står det en del, men vi har hatt behov for å finne mer stoff. Særlig har vi funnet en del videoer og filmklipp om bronsealderen. Vi kan ikke finne så mange interaktive oppgaver og aktiviteter om bronsealderen og jernalderen, men det vi fant har vi laget en samling med lenket til.

Worksheetfun - ressursside med øvingsark i matte

9. april 2018
Mens vi lette etter øvinger til divisjon kom vi over en ressursside i matematikk med massevis med øvingsark i de fleste emner i faget. Her finnes øvinger på ulike nivå i emnet og øvingsarkene er varierte, originale og artige.
I menyen til venstre kan du velge emnet du søker, og du kommer inn på side med masse øvingsark til emnet. Nå vil du se at det er vannmerke på mange av "preview"-ene av arkene. Men om du trykker Download under bildet, vil du komme inn på arket, uten vannmerke, og du kan skrive det ut.
Nå har vi oppdaget at det på noen maskiner bare dukker opp en blå skjerm når man går inn på lenker i menyen til venstre på Worksheetfun.no. Vi vet ikke helt hva som er grunnen til dette ennå....  

Øving på primtall og partall/oddetall

9. april 2018
Siden med primtall og partall/oddetall er utvidet. Her er det lagt inn flere lenker til interaktive oppgaver. Dessuten har vi funnet massevis med ark til utskrift til å øve primtall og partall/oddetall.

Verbsidene under Engelsk
 Verbsidene under Engelsk

8. april 2018
Verbsidene under faget Engelsk har vært en av sidene det har vært mest utfordrende å organisere slik at de er enkle og intuitive å finne fram i. Nå har vi jobbet en del med dette, for å gjøre siden bedre. Vi er ikke ferdig, men legger den ut så langt vi har kommet. Gi gjerne tilbakemeldinger på hvordan disse fungerer for dere.

Takk for responsen på Netteleven

8. april 2018
Nå når vi starter blogg vil vi bruke anledningen til å si at det veldig kjekt å se at det er så mange som bruker netteleven.no og har nytte av den. Kjekt er det også å få positive tilbakemeldinger og konstruktive forslag. Fortsett gjerne å sende kommentarer og tips. Forslag vil vi prøve å imøtekomme og legge inn så raskt vi kan.

Preposisjoner til utskrift

8. april 2018:
Denne uken holder vi på med preposisjoner i norsk. På nettet ligger det ikke så mange oppgaver til utskrift åpent på nett. Det vi har funnet har vi lenket til på disse sidene. Derimot finnes det ganske mye interaktive oppgaver som elevene kan gå inn og øve seg på. Sjekk ut disse.

Kontakt
Om oss
Bakgrunn
Copyright ©  Netteleven v/Olav Kåre Kløvning
Webdesign:  Olav Kåre Kløvning, Bergen 2012