Bruk menyen til venstre
Klikk på emne og finn øvelse.
Lett som
bare det !
Back to school-oppgaver
Elever og lærere møtes i klasserommet etter en lang og opplevelsesrik sommer. Vi er fulle av tanker, minner og følelser fra det vi har vært med på i løpet av sommeren. Det kan være lurt å starte med å dele med hverandre og  bearbeide litt av disse opplevelsene.

Hver av oss har gjerne våre faste måter å gjøre dette på, men det kan være en god ting å variere og få tips på hvordan andre gjør dette. Etter et lite dykk på nettet fant vi disse tipsene:  
Vi mimrer litt om sommerferien...
Skriftlig oppgave: Skriv et brev til en venn (evt. tenkt venn i et annet land), der du forteller om ferien din. Her ser vi et eksempel på hvordan man kan gjøre det.
Skrivesenteret har samlet noen idéer til skriveoppgaver man kan gjøre med elevene for å bearbeide sommerminnene. Her er det lagt vekt på at alle skal kunne skrive - uavhengig av hvor elevene har vært eller hva de har opplevd.
På denne siden fant vi mange artige "back to school"- oppgaver. Siden de er på engelsk kan de være alternativ å bruke fra 5. trinn og oppover? Se hva som passer for din klasse.
Når du skal hente disse arkene ut gjør du slik:
1) Klikk på arket, 2) Du får opp et litt større bilde av arket, 3) dobbelklikk på dette, og du får opp pdf-filen av arket, 4) høyreklikk på arket og Skriv ut.
Vi prøvde også å finne oppgaver og artige aktiviteter vi kan bruke de første dagene etter at vi har begynt på skolen igjen. På norsk var det ikke så lett å finne særlig mye.
Et unntak er noe fra Maren Lie Malmo sin side malimo.no. Her finnes det også veldig mye kjekt til fag og emner i skolen.
 
Her ligger det mange artige oppgaver for de første dagene.
For å få skrevet ut arkene, må du registrere deg. Men dette er gratis!
Detter kan du gjøre gjennom 1) Facebook- eller 2) Google-innlogging, eller
ved 3) egen innlogging på siden, der du skriver inn et brukernavn, et passord,
e-postadresse og nasjonalitet. Siden er sikker. 
Men om vi søker på engelsk "back to school activities - worksheets" fant vi mye.
Så for elever som kan litt engelsk, f.eks. fra 5. trinn og oppover, vil en del av dette være fine oppgaver.
Her har vi gjort et lite utvalg av slike oppgaver og aktiviteter som elevene kan gjøre den første tiden etter sommerferien er over. Se om her er noe som kan brukes....
Kontakt
Om oss
Bakgrunn
Copyright ©  Netteleven v/Olav Kåre Kløvning
Webdesign:  Olav Kåre Kløvning, Bergen 2012